Vi har bagt brød i århundreder i Norden, og hvert land har skabt sin helt egen brødtradition. De fleste tænker på Sverige, når de ser det runde, sprøde knækbrød med det traditionelle hul i midten. Det tørre og sprøde knækbrød har den fordel, at det både har en lang holdbarhed og heller ikke vejer særligt meget. Faktisk skyldes den lange holdbarhed, at man før i tiden ikke kendte til konserveringsmetoder. Det siges også, at vikingerne tog det med på deres lange togter ud i verden!
Knækbrød kan bruges til meget. Morgenmad, frokost, eller som tilbehør til ostebordet. Derudover er det en god snack, som er ideel at tage med i tasken. Her kan du lære at lave dit eget.
Sådan laver du slidetapas på knækbrød!
Antal: 5 store, runde knækbrød
Det skal du bruge for at lave knækbrød fra Sverige:
Sådan laver du knækbrød fra Sverige:
TIP! Hullet i midten af knækbrød er ikke tilfældigt, da du derved kan hænge brødene til tørre på en strang.