Brød & Boller

Hjemmelavet knækbrød

Servér dit knækbrød, som det er - eller nyd det til gode oste, hjemmelavet marmelade eller med et godt lag smør på. Herunder får du opskriften på det lækreste knækbrød med sesamfrø og kommen.
af Carsten Kyster og Line Sølvhøj Johansson.24.03.2022Foto: Columbus Leth.

Hjemmelavet knækbrød kan være et lækkert supplement til morgenbordet, eller det kan være en hurtig snack, hvis du skal nyde en kop kaffe eller blot er lidt lækkersulten. Laver du dine egne, kan du krydre dem, som du har lyst til og give dem de smagsnuancer, du bedst kan lide.

0 personer

Ingredienser

  • 1½ dl havregryn, finvalset
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 4½ dl hvedemel
  • 1-2 tsk kommen (kan undlades)
  • 2-3 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1¼ dl vegetabilsk olie
  • 2 dl vand

Sådan laver du hjemmelavet knækbrød

  1. Rør alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olie og vand, og rør det sammen til en jævn dej.
  2. Del dejen i to, og rul hvert af stykkerne ud imellem 2 stykker oliesmurt bagepapir - rul dem så tyndt som muligt.
  3. Læg pladerne med dejen på en bageplade med bagepapir. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 15-20 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
  4. Lad dine knækbrød afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en plastikbeholder med låg.

TIP: Knækbrødene kan sagtens bages med andre krydderier, fx timian, korianderfrø og rosmarin. De er også lækre som snacks med dip eller pesto til.

Sponsoreret indhold