Brød

Lav sunde frokost-snegle

Forkæl dig selv med sunde frokost-snegle fyldt med skyr, peberfrugt og revet knoldselleri, når maven knurrer klokken 12.
af Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring14.09.2016

Snegle er ikke noget, man normalt forbinde med en sund frokost, men det er en fejl. Snegle behøver nemlig ikke være søde og syndige. De kan også være proppet med gode og nærende ingredienser, der efterlader dig med en god mæthedsfølelse. Vi har lavet vores de her frokost-snegle med skyr, peberfrugt og knoldselleri, men du kan selvfølgelig tage udgangspunkt i, hvad du har tilovers i køleskabet og mikse lidt. Smag også: Søde snegle med æble og birkes

Opskrift på sunde snegle

20 stk. snegleDet skal du bruge til snegle:
  • 2½ dl minimælk
  • 25 g gær
  • 0,4 dl rapsolie
  • 1 tsk. sukker
  • Lidt salt
  • 1 æg
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 200 g Philadelphia light
  • 200 g skyr
  • 50 g hakket rød peberfrugt
  • 100 g revet knoldselleri
  • 125 g strimlet kalkunbacon
  • 1 spsk. grov sennep
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 1 spsk. sorte sesamfrø

Prøv også: 7 lækre frokost-retter

Sådan laver du sunde snegle:
  1. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt olie, sukker, salt og æg og rør det sammen med fuldkornshvedemelet. Rør derpå hvedemel i, til dejen kan hældes ud på bordet og æltes.
  2. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en halv times tid.
  3. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen.
  4. Rul den færdighævede dej ud til en rektangulær plade på 35 x 45 cm og smør fyldet på.
  5. Rul dejpladen sammen som en roulade og skær den i ca. 20 tykke skiver. Fold snippen ind på hver enkelt snegl og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i en halv time, pensl dem med sammenpisket æg og drys dem med sesamfrø.
  6. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 20 min.

Spis salat til dine sunde frokost-snegle

Vi har samlet nogle sunde salater herunder, som passer godt sammen med de nybagte snegle.

7 sunde salater

Sponsoreret indhold