Brød & Boller

Sådan laver du en hjemmelavet rugsurdej

Surdej kan give dit brød den lækreste smag, samtidigt med at den er nemt at holde i live. Vi har en nem opskrift på rugsurdej her.
Emma Traugott-Olsen11.02.2020

Rugsurdej

  • 1 nip gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 dl vand
  • 200 g groft rugmel + 2 dl til dagen efter

Sådan laver du hjemmelavet rugsurdej

  1. Rør gær, salt, honning og yoghurt, vand og 200 g rugmel sammen i en skål.
  2. Dæk den med et klæde, og lad den stå på køkkenbordet i 1 døgn.
  3. Rør 2 dl rugmel mere i sammen med lidt vand, så dejen bliver lind, og lad den stå1 døgn mere på køkkenbordet.
  4. Så er surdejen klar til brug.
  5. Opbevar din surdej i køleskab, når du ikke bruger den.
  6. Husk at tilsætte lidt ekstra mel og vand med jævne mellemrum.

Brug din surdej til at bage dette lækre surdejsbrød med rug. God fornøjelse.

Sponsoreret indhold