Brød

Sådan laver du luftigt, pisket smør i restaurant-stil

Noget af det lækreste ved at spise ude er kurven med brød tilsat en luftig, velsmagende "smørcreme". Du kan nemt selv få restaurantoplevelsen hjem. Få den nemme opskrift på pisket smør her.
af Mortsen Schou. Redigeret til web. Foto: Stine Christiansen15.02.2022

Der er intet som et lunt, friskbagt brød med blød krumme og sprød skorpe – især ikke, hvis det toppes med et lag af let, luftigt smør. Har du endnu ikke smagt pisket smør, så har du noget til gode! Den luftige udgave af smørret serveres ofte på restauranter og i modsætning til almindeligt smør, er det let, luftigt og utrolig cremet.

Smørret får den luftige konsistens af at blive pisket med mælk. Hvis du ønsker en markant smag, kan du vende friskrevet citronskal, friske krydderurter eller andre krydderier i smørret, efter at det er pisket. Prøv den nemme opskrift herunder.

Få opskriften på hjemmepisket smør her:

Servér pisket smør på friskbagt brød til middagen eller til bagte kartofler. Brug også det piskede smør til fjerkræ og fisk.

Antal: 4 personer

Ingredienser til hjemmepisket smør:

  • 250 g smør

  • 1 dl kærnemælk

  • flagesalt

  • 30 g spiselige blomster, f.eks. biblomme eller ramsløgsblomst

Sådan laver du hjemmepisket smør:

  1. Pisk smørret let og luftigt i en skål med en elpisker.

  2. Tilsæt kærnemælk lidt ad gangen, mens du pisker, til konsistensen er luftig, og smørret har absorberet al kærnemælken.

  3. Smag til med flagesalt, og drys evt. med spiselige blomster inden servering.

  4. Servér det hjemmepiskede smør med friskbagt brød.

Sponsoreret indhold