Nyd de lange efterårsaftener med disse luftige boller med sprøde græskarkerner. Servér dem i tusmørket med en god klat smør!
af Kristina Marckmann.22.10.2015Foto: Carina Krüger.
12 stk
Ingredienser
40 g græskar- eller solsikkekerner
250 g hokkaidogræskar
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. salt
75 g speltflager
150 g durummel
375 g hvedemel
Æg til pensling
Sådan laver du græskarboller
Rist kernerne på en tør pande, til de puffer, og afkøl dem let. Skræl og udkern græskarret, og riv græskarkødet groft. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt honning, salt, speltflager og durummel.
Kom græskarkødet og ¾ af græskarkernerne i, ælt dejen sammen med melet, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Form dejen til 12 boller, og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 minutter.
Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af kernerne, og bag bollerne ved 200° i 25 minutter.