Der findes mange forskellige arter, der hører til i muslingefamilien.
Alene i de danske farvande lever der over 100 forskellige former for muslinger. Den mest almindelige musling i Danmark er blåmuslingen - som også er den slags, du skal bruge i denne opskrift.
I de fleste lande verden over bliver der spist muslinger, og sådan har det været i mange år.
I andre lande, især de sydeuropæiske, bliver muslingen ofte serveret. Mens vi i Danmark holder mere igen med at spise muslinger. For mange er muslinger noget, der bliver spist ved finere selskaber, eller hvis der skal gøres lidt ekstra ud af menuen.
Det er dog ikke nødvendigt at gemme muslingerne til særlige tidspunkter, for ikke alene smager muslinger skønt, de er også simple at tilberede.
Her viser Timm Vladimir, hvordan han damper sine muslinger i hvidvin.
Når muslinger bliver dampet, tager de hurtigt smag fra de andre råvarer, de dampes med. Vil du give retten lidt ekstra smag, skal du derfor ikke holde igen med at tilføje krydderurter eller grøntsager i gryden.
I denne opskrift får muslingerne en let bitter smag fra øllen, der bliver suppleret med et twist af lakrids fra fennikel.
Du kan også prøve dampede muslinger med hvidløg og timian.
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave dampede muslinger med fennikel, frisk dild og øl