Desserter og kager

Æble/blåbærgalette med vaniljeflødeskum

Opskrift fra Mondavi Winery i Californien
af Jette Østerlund. Foto: Toni De Coninck. 30.12.2009

Opskrift fra Mondavi Winery i Californien.

(6 personer)
6 portionsforme
12 spsk mandelcreme
(se herunder)
2-4 æbler
200-300 g mørdej
smør til pensling
100 g blåbær
æg til pensling
12 tsk flormelis el. perlesukker
godt 1 dl flødeskum m. korn af ½ stang vanilje
1 spsk hasselnødder, skåret i flager
Mandelcreme:
2 dl kagecreme
70 g smør
25 g fintsnittede mandler
1 lille æg
3 spsk flormelis
2 spsk maizena
3 spsk rom

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mandelcreme: Stil kagecremen koldt, så den stivner. Rør smørret blødt og rør først mandler i, så æg, flormelis, maizena og rom. Vend kagecremen i.
Fyld og bund: Befri æblerne for stilk, blomst og kernehus og skær dem i både (5-6 pr. portionsform). Skær mørdejen i kvadrater, der passer til formene. Pensl formene med smør. Beklæd dem med dej. Fordel mandelcremen på dejen, derpå æblebåde og blåbær. Fold hjørnerne af dejen let hen over kagerne. Pensl dejkanten og folderne med æggeblomme, -hvide el. sammenpisket æg.
Sæt kagerne i en 220° varm ovn i 5 min. Skru varmen ned til 200° og drys 2 tsk flormelis eller perlesukker over hver kage. Bag dem færdige i 15 min. eller til dejen er sprød.
Server kagerne lune med 1 spsk flødeskum på hver. Drys med flager af hasselnød.
Vinforslag: Moscato.

Læs også:
Vinturisme i Californien