Grønt

Blåbær

Blåbær er fantastiske milde bær, der er kendt for at være supersunde. Læs en masse facts om blåbær her og få en masse opskrifter med blåbær.
af Redaktionen, Foto: John Bendtsen12.07.2012

Blåbær

Blåbær er kendt for at være lidt af et vidunderbær, der er godt for hukommelsen, godt for øjnene og er supersundt pga. et højt indhold af antioxidanter.

Opskrifter med blåbær

Tærter med blåbær og hindbær

Dyrefilet med flødekartofler og blåbærsauce

Æble-/blåbærgalette med vaniljeflødeskum

Gelé med rosé cava

Trifli med blåbær og limoncello

Smoothie med blåbær og havregryn

Blåbær findes i to hovedvarianter; den europæiske og den amerikanske. De europæiske blåbær er mindst i sidder enkeltvis på buskene, mens de amerikanske blåbær er større og sidder i klaser. Europæiske blåbær har en mere intens smag end de amerikanske. De blåbær, der kan købes i supermarkederne, er oftest importerede amerikanske blåbær, så der er al mulig grund til at gå ud og plukke de vildtvoksende blåbær selv.

Blåbær er generelt mere milde i smagen end de fleste andre bær.

Vidste du…
At amerikanske blåbær af nogen regnes for ikke at være ægte blåbær?

Anvendelse
Blåbærrene bruges som de er, fx på pandekager eller på yoghurt med müsli, til syltetøj eller i tærter, kager og desserter. Blåbær og mandler er i øvrigt en rigtig god kombination.

Sæson
Juli-september

Sponsoreret indhold