Gør arme riddere til en gourmetoplevelse med denne opskrift på arme riddere med mascarpone og solbær.
4 æg
3 spsk mælk
6 skiver sødmælksfranskbrød
25 g smør
2½ dl mascarpone
3 spsk florsukker
1 vaniljestang
Syltede solbær:
300 g frosne solbær
2 spsk lyst rørsukker
2 stjerneanis
1 vaniljestang
1 citron
Prøv en fransk pendant til arme riddere lige her
Arme riddere - sådan gør du:
Begynd med at tø solbærrene op og hæld dem dernæst i en gryde sammen med rørsukker, stjerneanis og en flækket vaniljestang. Tilsæt reven skal af en citron. Kog det hele sammen uden låg i 20-25 min. Afkøl de syltede solbær før de hældes på glas.
Pisk æggene sammen med mælk i en dyb tallerken. Læg en brødskive i blød i æggeblandingen. Vend skiven efter et minut. Det er vigtigt, at brødet får tid til at suge ægget til sig. Opvarm smør på en pande og rist brødskiverne, efterhånden som de har været en tur i ægget, til de er gyldne og sprøde. Skær skiverne i trekanter.
Rør mascarpone med florsukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene i mascarponen.
Anret de arme riddere med mascarponecreme og syltede solbær.
Se hele gæstemenuen med forret, hovedret og dessert her