Hed jordskoksuppe med trøffelolie, en grydefuld coq au Riesling og søde arme riddere med solbær. Inviter gæster til hyggelig simremad, som varmer og giver godt humør.
VINFORSLAG
Forret: Kold pilsnerøl i høje ølglas. F.eks. en mild tysk Erdinger med blødt skum.
Hovedret: Alsace-Riesling, naturligvis. Eller en tør, frisk Mosel-Riesling fra Tyskland. Gå lidt op i prisniveau og køb en flaske til omkring 100 kr.
Dessert: Moscato d'Asti fra Piemonte i Norditalien eller let sødlig Cava fra Spanien.
Coq au riesling med ris og grønne bønner
Arme riddere med solbær og mascarpone
ARBEJDSPLAN
Tre timer før:
• Skær grønsager til suppen
• Tilbered coq au Riesling
• Rist brødcroutoner
• Rør mascarponecreme
Kort før og under middagen:
• Rist kalvebacon
• Damp bønner
• Kog ris
• Rist arme riddere