Vi kender alle det klassiske bananbrød, og vi elsker det for den søde, fyldige smag og bløde, svampede konsistens. Jo mere et bananbrød kan leve op til disse kriterier, jo bedre.
Den udfordring har dette nyklassiske bananbrød taget op med to lidt usædvanlige ingredienser – nemlig tahin og olivenolie. Lyder det lidt specielt? Vent til du har smagt, hvordan netop disse to ingredienser giver bananbrødet et tvist, der sikrer ekstra dyb smag og blød, kompakt konsistens. Så skal du nok være overbevist om, at det er sådan, bananbrødet skal laves fremover!
Det lækre bananbrød kan serveres til både brunch, eftermiddagskaffe eller dessert. Vil du lave en ekstra lækker udgave til dig selv eller dine gæster, kan du toppe bananbrødet med tahin, honning, chokolade og friske bær. Det er en smagskombination, der vil overraske alle, du serverer bananbrødet for og få dem til at bede om et stykke mere. Få opskriften på bananbrød med et tvist herunder!
Antal: 4 personer
3 meget modne bananer
120 g lys tahin
1 dl olivenolie
2 æg
100 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. havsalt
30 g valnøddekerner
Brødform, 1 l
2 spsk. lys tahin
2 spsk. flydende honning
35 g mørk chokolade
100 g friske hindbær
Mos bananerne i en skål.
Pisk tahin, olivenolie, æg og sukker godt sammen, til det er lyst og luftigt. Tilsæt bananmos, og pisk igen.
Vend hvedemel, bagepulver, kardemomme og salt i dejen.
Fordel dejen i en smurt form (1 l), og top brødet med grofthakkede valnødder.
Bag bananbrødet i ovnen ved 200˚ varmluft i ca. 45 minutter, eller til det er gennembagt.
Lad bananbrødet køle helt af.
Top skiver af bananbrød med tahin, honning, hakket mørk chokolade og friske hindbær, og servér straks.