Man forstår godt, at de snoede kager er populære. Den uimodståelige blanding af gærdej og remonce, er en fryd for både øjet og ganen. Du kan købe dem hos bagere landet over, men det er slet ikke så svært at lave selv, som man måske skulle tro.
Denne snoede pistaciestang vil med garanti imponere, hvis du serverer den til eftermiddagskaffen. Pistacienødder giver marcipanremoncen den flotteste grønne farve, og topper du af med sukkersirup, får pistaciestangen en flot, skinnende overflade. Få opskriften herunder.
Antal: 4 personer
Dej:
20 g gær
2,5 dl sødmælk
450 g hvedemel
70 g sukker
0,5 tsk. salt
1,5 spsk. stødt kardemomme
70 g blødt smør
Pistacieremonce:
35 g usaltede pistacienødder uden skal
200 g marcipan
50 g blødt smør
Sukkersirup:
40 g sukker
0,5 dl vand
Opløs gær i lunken sødmælk.
Tilsæt mel, sukker, salt og kardemomme. Ælt i ca. 3 minutter, til dejen er ensartet.
Tilsæt blødt smør i små stykker, og ælt smørret ind i dejen. Ælt dejen igennem, indtil den er smidig og elastisk (ved mellem hastighed i mindst 10 minutter, hvis du bruger røremaskine).
Form dejen til en kugle, og lad dejen hæve 1 time med et fugtigt klæde over skålen.
Blend pistaciekernerne, og bland med marcipan og smør.
Rul dejen ud til et rektangel.
Smør pistacieremoncen ud over dejen. Hvis remoncen er hård, kan den blødgøres ved at varme den kortvarigt i mikroovnen.
Rul dejen sammen som en roulade. Skær rouladen igennem på den lange led, så du får 2 lange halve roulader. Sno de 2 halve roulader om hinanden.
Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og lad det efterhæve tildækket i ca. 40 minutter.
Bag pistaciebrødet gyldent i ovnen ved 200˚ i 25-30 minutter.
Kog sukker og vand, indtil sukkeret er opløst.
Pensl det færdigbagte pistaciebrød med sukkersirup