Molleux betyder blød, og det er lige hvad denne chokoladekage er.
Den franske kageklasikker Molleux au chocolat har mange navne på dansk. Fx lavakage, chokoladekage med blødende hjerte, chokolade-fondant. Kært barn har mange navne.
Uanset hvad vi kalder den, er den blødende chokoladekage enhver chokoladeelskers drøm, og laver du den for dine gæster, vil de uden tvivl huske den som en af verdens bedste!
Det vigtigste ved denne chokoladekage er ikke overraskende, at chokoladen flyder ud som varm lava, når man stikker gaflen i den. Det kræver, at kagen får den helt rette afbagning. Den skal bages ved 200 grader i 6 minutter, derefter skal den køle af lige så længe, inden den serveres.
Server kagen til fødselsdage, fester, nytår osv. Den er en sikker vinder, når det kommer til chokoladedesserter!
Vild med blødende chokoladekager? Prøv denne blødende chokoladefondant
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave verdens bedste lavakage:
Tip! Dejen til kagen kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl, til de skal bages. Kagerne bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt ned, forsvinder den bløde midte.