Desserter

Blommegrød med fløde og ristede mandler

Denne skønne blommegrød er sensommerens pendant til højsommerens jordbærgrød! Nyd den med cremet fløde og knasende mandelsplitter!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth27.07.2022

Ingredienser

  • 500 g blommer
  • 2½ dl vand
  • ½ vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • ½ dl vand
  • 40 g mandelsplitter
  • 2 dl kaffefløde, 9 %

Blommegrød med fløde og ristede mandler

  1. Halvér blommerne, og fjern stenene.
  2. Hæld blommer og vand i en gryde, og bring i kog. Kog, indtil blommerne er helt møre.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og sukker med blommerne, og kog videre i et par minutter. Smag evt. til med ekstra sukker. Hvis du ønsker en mindre grynet konsistens, kan du si grøden.
  4. Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
  5. Tag gryden af varmen, tæl til 30, og rør kartoffeljævningen i grøden lidt ad gangen, indtil konsistensen er jævn. Lad grøden køle helt af.
  6. Rist mandelsplitterne på en pande, og afkøl.
  7. Servér grøden kold med fløde og ristede mandelsplitter.

Sponsoreret indhold