Se også
Kager
Blommetærte med kokosfyld
Har du blommer i haven? Forvandl dem til en sprød, sød tærte, du kan nyde til festen eller eftermiddagskaffen i haven. En god ledsager er altid is, cremefraiche eller fløde!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth
8.09.2023
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ½ dl sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 175 g smør
- 1 æg
Kokos- og blommefyld
- 100 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 100 g groft kokosmel
- ½ dl piskefløde
- 8 blommer
- Kokosmel til pynt
Udstyr
- Tærteform eller ovnfast fad (firkant: 25 x 25 cm eller rund: Ø 26 cm)
Blommetærte med kokosfyld
- Bland mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Rul den ud, og læg den i en tærteform, og sæt den tilbage i køleskabet.
Kokos- og blommefyld
- Tænd ovnen på 180°.
- Rør smør og 100 g sukker sammen i en skål, til det er blødt og cremet. Tilsæt æg, og rør det sammen. Rør kokosmel og fløde i blandingen.
- Tag tærtedejen ud af køleskabet, og hæld kokosmassen i tærtebunden.
- Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i både. Vend blommerne i 25 g sukker, og læg dem i tærten.
- Bag tærten nederst i ovnen ved 180°, til kanterne er sprøde, og kokosmassen er stivnet. Det tager ca. 30 minutter.
- Afkøl tærten, og servér med et let drys af kokosmel og evt. en god vanilje- eller kokosis.