Desserter og kager

Brødkage med æbler & pærer - pæresirup

Den danske pæresæson står for døren. Lær at håndtere den skrøbelige og lækre frugt, der er både til sødt og mad.
af Kille Enna. 2.09.2010

(1-1½ deciliter)
1½ l friskpresset pæremost el. ufiltreret most
stærk spiritus til sylteglasset

Hæld mosten igennem et finmasket, fugtigt klæde eller gaze, så alle urenheder sies fra. Er mosten helt klar, behøves det naturligvis ikke. Hæld mosten i en gryde og kog den ind til ca. 1½ dl eller indtil konsistensen virker sirupsagtig. Skum evt. mosten for urenheder undervejs. Skyl et lille syltetøjsglas med stærk spiritus og hæld den kogende sirup i. Opbevar den tørt, mørkt og køligt. Når først glasset er åbnet, opbevares siruppen bedst i køleskabet. Her holder den sig i adskillige måneder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tips
Orker man ikke alt presseriet, kan man købe den bedste ufiltrerede most af 100 pct. frugt på markedet og koge den ind. Det svinger enormt, hvornår mosten får en sirupsagtig konsistens. Frugternes naturlige pektin (stivelse) gør udslaget.

Prøv de andre pæreopskrifter:

Oste-frugttoast

Brødkage med æbler & pærer