Desserter og kager

Brødkage med æbler & pærer

Den danske pæresæson står for døren. Lær at håndtere den skrøbelige og lækre frugt, der er både til sødt og mad. Her får du tre skønne pæreopskrifter.
af Kille Enna 2.09.2010

(6-8 personer)
2 æg
3 æggeblommer
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
100 g lyst rørsukker
korn fra ¼ vaniljestang
strejf af havsalt
180 g hvidt, daggammeltbrød uden skorpe

Fyld:
400 g pærer og æbler
50 g lyst rørsukker

Rør æg, æggeblommer, sødmælk, fløde, rørsukker, vaniljekorn og havsalt sammen i en stor skål. Pisk grundigt og lad ægge-mælkeblandingen stå i 30 min. så sukkeret bliver opløst. Fyld: Del æblerne og pærerne og fjern kerner og kernehus. Lad skrællen blive på. Skær frugten i grove stykker på ca. 3 x 3 cm. Sauter dem på en pande sammen med rørsukkeret i 5-10 min. eller indtil de er let karamelliserede og al dente. De skal ikke koges til mos! Lad dem køle af. Beklæd en rund kageform (24 cm i diameter) med bagepapir. Riv brødet i store, klodsede stykker og fordel halvdelen af det på bunden. Fordel frugten på brødet og hæld halvdelen af æggemælkeblandingen henover. Fordel resten af brødet oven på frugterne og hæld til sidst resten af mælkeblandingen henover. Lad kagen stå i 15 min, mens brødet suger væsken til sig. Bag kagen ved 180° i 35-45 min. eller indtil den virker gylden og sprød på toppen. Tag kagen ud af ovnen og lad den trække i minimum ½ time inden den spises. Dagen derpå er den næsten allerbedst. Tips Fyldet i brødkagen kan skiftes ud og kombineres alt efter årstid - rabarber i foråret, stikkelsbær om sommeren, blommer i efteråret osv.

Prøv de andre pæreopskrifter:

Oste-frugttoast

Pæresirup