Citronbirkeskager med ricottacreme med citronskal og jordbær
(6 personer)
250 g blødt smør
225 g sukker
3 æg
2 spsk birkes
1 citron
125 ml mælk
250 g mel
2 tsk bagepulver
Pisk smør og sukker sammen til det er hvidt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen sammen med birkes. Riv skallen fint af citronen og rør den fintrevne skal i dejen. Pisk mælk, mel og bagepulver i dejen. Hæld dejen i smurte muffinsforme og bag kagerne ved 180° i 40-50 min. Test om kagerne har fået nok ved at stikke en pind i. Kommer pinden ren tilbage, er kagerne færdige. Afkøl kagerne på en rist.
Ricottacreme
1 citron
2½ dl ricotta
2 spsk fl orsukker
1 vaniljestang
500 g jordbær
1 bdt. citronmelisse
Riv citronskallen fint. Rør citronskal med ricotta og florsukker. Tilsæt kornene fra en vaniljestang. Hak citronmelissen fint. Server kagerne med jordbær skåret i halve, ricottacreme og drys af friskhakket citronmelisse.
Vinforslag:
Let sødlig Moscato d'Asti
Menuforslag:
(Denne ret fungerer perfekt som en dessert i en menu)
Forret: Asparges med pocheret æg
Hovedret: Kalvemørbrad med tunsauce