Kød og fjerkræ

Kalvemørbrad med tunsauce

Kalvemørbrad er en skøn italiensk klassiker
af Marie Melchior, foto: Betina Hastoft16.04.2010

Kalvemørbrad

(6 personer)

8-900 g finpudset
kalvemørbrad
peber

Krydr mørbraden med friskkværnet peber. Opvarm en pande til den er rygende varm. Brun mørbraden på alle sider. Steg herefter mørbraden i en 200° varm ovn i 20-25 min. Tag kødet ud, dæk det til og lad det trække i 15-20 min.

Tunsauce
200 g afdryppet tun i olie
2 dl mayonnaise
3 spsk saltede kapers
friskkværnet peber
1 citron

Blend tun og mayonnaise til en ensartet masse. Skyl kapersene, til alt saltet er væk, og blend dem i saucen. Pres citronen og smag til med citronsaft og peber.

Prøv også: Kalvemørbrad med kantareller

Tomatconcasse
6 stilktomater
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
olivenolie
1 dl hvidvin

Skær tomaterne i kvarter og fjern kernerne. Skær herefter tomaterne i fi ne terninger. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Opvarm olien på en
pande og svits løg og hvidløg. Tilsæt tomaterne og steg i et par minutter. Hæld hvidvinen på og kog lidt ind. Krydr med salt og peber og tag panden af varmen.

Basilikumolie
1 stort bdt. basilikum
1 lille fed hvidløg
1 dl olivenolie

Blend basilikumbladene med hvidløg og tilsæt olien lidt efter lidt. Rør eventuelt mere olie i hvis konsistensen er for tør. Konsistensen skal være blød og moset. Anret et fad eller tallerkener med tynde skiver kalvemørbrad. Fordel tomatconcassé henover og bagefter tunsaucen. Dryp med basilikumolie. Server eventuelt med godt brød til.

Vinforslag: Let sval Chianti Classico

Menuforslag:
(Denne ret fungerer perfekt som hovedret i en menu)

Forret: Asparges med pocheret æg
Dessert: Citronbirkeskager med ricottacreme

Prøv også:
Oksemørbrad med kartoffelpuré og rattatouille

Sponsoreret indhold