Desserter og kager

Den bedste vaniljekage med hindbær

Den her vaniljekage er lavet i lækre lag, med friske hindbær og sød vaniljecreme, og så er den toppet med dekorative marengs.
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth28.06.2016

Smuk og velsmagende – det er den perfekte kombination for en kage! Og den her vaniljekage kan begge dele. Den er lavet af svampede lag af vaniljekage, smurt med sød vaniljecreme, adskilt af friske hindbær og toppet med sprøde marengs. Den er helt uimodståelig smuk og med garanti en kage, som du ikke bare kan nøjes med et stykke af. Vild med vaniljekage? Prøv også Jordbærkage med vaniljecreme!

Vaniljekage med hindbær og marengstop

Det skal du bruge til en vaniljekage:

Vaniljekage:
  • 750 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 440 g sukker
  • 8 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 vaniljestang
  • 500 g smør
Vaniljecreme:
  • 375 g blødt smør
  • 480 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljeessens
  • 400 g friske hindbær
Marengstop:
  • 4 æggehvider
  • 180 g flormelis

Prøv også opskriften: Den lækreste chokolade-karamel-salttærte

Sådan laver du Vaniljekageen vaniljekage:

  1. Vaniljekage: Forvarm ovnen til 160º. Hæld hvedemel, bagepulver, sukker, æg, mælk, smør og vaniljekorn i en foodprocessor, og blend det til en blød og ensartet masse. Fordél dejen i to velsmurte kageforme med aftagelige bunde med en diameter på 18 cm, beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ca. 1 time og 10 minutter. Lad dem køle af ca. 5 minutter i formene, før de løsnes og køler færdige på en rist.
  2. Vaniljecreme: Hæld smør, flormelis og vaniljeessens i en foodprocessor, og blend rigtig godt, indtil blandingen er lys og cremet. Halvér de to kager, læg vaniljecremen på halvdelen af kagerne og fordel hindbærrene over cremen. Sæt kagen i køleskabet.
  3. Marengstop: Pisk æggehviderne sammen med flormelis i en skål med en elpisker, til massen er helt stiv. Hæld massen i en sprøjtepose, og fordel den i toppe oven på kagen. Brug en brænder til at farve toppene med.

Prøv også: Verdens nemmeste iskaffe!

Sponsoreret indhold