Desserter

Eksotisk frugtsalat

Lækker frugtsalat baseret på en masse eksotiske frugter overhældt med hjemmelavet ingefærsirup.
af Nicoline Olsen, assisteret af Othilia Thalund.13.10.2008Foto: Christian Petersen.

En frugtsalat med eksotiske frugter er ganske enkelt mere spændende og på mange måder også mere lækker end en traditionel frugtsalat. Med denne opskrift får du mulighed for at bruge nogle af de frugter, du måske ikke spiser så tit. De kan sagtens udskiftes efter behov, men forsøg at blande lidt forskelligt for øjets – og ikke mindst ganens skyld!

Ingefærsirup

  • 3 dl vand
  • 8 spsk. lyst rørsukker
  • 5 cm frisk ingefær

Frugtsalat

  • 1 kiwanomelon
  • 1 kaktusfigen
  • 1 mangofrugt
  • 1 ananas
  • 1 rød pitahaya
  • 1 granatæble
  • Saft fra 1 lime
  • 1 spsk. rørsukker

Pynt

  • 1 karambolefrugt
  • 6 ananaskirsebær

Sådan laver du eksotisk frugtsalat

HUSK: Ingefærsiruppen skal laves dagen før!

Ingefærsirup

  1. Kog vandet op med sukker og ingefær skåret i skiver. Sluk for blusset, når sukkeret er smeltet, og lad siruppen trække sammen med ingefæren et døgns tid.
  2. Si derefter siruppen over i en lille kande og stil den koldt, til den skal serveres.

Frugtsalat

  1. Skræl alle frugterne på nær karambolefrugt og ananaskirsebær.
  2. Fjern kernerne fra kiwanomelonen med en ske. Skær den og de øvrige frugter i tern.
  3. Bank granatæblet på skallen med en flad træske, så kernerne falder ud.
  4. Bland alle frugterne på nær karambolefrugt og ananaskirsebær i en stor skål.
  5. Pres limefrugten over frugterne. Strø rørsukker over og bland forsigtigt det hele rundt.
  6. Lad din frugtsalat trække køligt mindst ½ time. Kom frugtsalaten i portionsskåle og dekorer med karambolefrugt og ananaskirsebær.
  7. Server ingefærsirup til i en lille kande, så gæsterne selv kan dosere i deres frugtsalat.

Sponsoreret indhold