Fransk nougat har ikke meget med den klassiske brune nougat at gøre. Den er nemlig lavet på pisket æg og ikke chokolade.
Fransk nougat er derfor mere fast i konsistensen og har oprindeligt pistacienødder blandet i massen.
Som navnet antyder stammer fransk nougat fra Frankrig – helt bestemt fra Montélimar tilbage i 1700-tallet.
Når du varmer vand og sukker til sirup, så husk at bruge et termometer. Den franske nougat har det med at stagnere på omkring 120°, men stiger derefter hurtigt til 140°.
I opskriften her har vi skiftet pistacienødderne ud med chiafrø og mandler. De små frø giver en knasende effekt, der klæder en ellers sej fransk nougat, og mandlerne tilfører lidt at tygge i.
Er du mere til traditionel konfekt, kan du i stedet lave ægte fransk nougat.
Når du anretter konfekten, kan du enten gå efter sirlighed og pænt lægge hver slags for sig i rækker eller som her bygge et bjerg, der ligner et vinterligt overflødighedshorn.
Antal 80 stk.
Det skal du bruge for at lave fransk nougat med chiafrø og mandler
Læs også: Sådan bruger du de sunde chiafrø