Desserter og kager

Gulerodskage med havtorn

Hvad er mere oplagt som dessert end en gulerodskage lavet på friske, sprøde gulerødder fra Lammefjorden? Kagen er pyntet med friskostcrem, spæde gulerødder og havtorn.
af Katrine Martensen Larsen Foto: Lars Ranek5.09.2012

Gulerodskage til 6 personer

350 g sukker
240 g revet gulerod
250 g mel
3 g natron
3 g bagepulver
3 g stødt kanel
190 g vindruekerneolie
3 friske æg
50 g valnødder
25 g græskarkerner

Topping til gulerodskage:

200 g friskost
lidt flormelis
12 spæde nye gulerødder
en håndfuld havtorn

Rør alle ingredienser til kagen godt sammen, og bag din gulerodskage ved 165° i en smurt form. Din gulerodskage er færdig, når man kan stikke en kniv i og trække den op, uden at noget hænger fast på klingen.

Pynt din gulerodskage med friskost rørt med lidt flormelis samt nye gulerødder med top.

Drys til sidst din gulerodskage med havtorn.

Find fakta om havtorn og flere opskrifter her

Prøv også: Kagedronningen Mette Blomsterbergs opskrift på gulerodskage

Sponsoreret indhold