Desserter og kager

Hindbær/citronis med rosmarin

Man forbinder ikke normalt rosmarin med is - men her er det den perfekte kombination sammen med hindbær og citron.
af Kille Enna 4.06.2010
Ingredienser:

(1,1 liter)
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
¼ vaniljestang
fi ntrevet skal af 1 citron
8 g frisk rosmarin u. stilk
6 æggeblommer
100 g lyst rørsukker
300 g hindbær

Hæld sødmælk, fløde, vaniljekorn og -stang, citronskal samt den grofthakkede rosmarin i en gryde. Bring væsken forsigtigt i kog og lad den simre i 5-8 min. imens der røres. Sluk for varmen. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en stor skål. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned til æggeblommerne imens der piskes. Hæld resten af æggemassen i gryden og pisk. Sæt gryden tilbage på kogepladen og rør konstant med en grydeske. Tjek bagsiden af grydeskeen. Når den dækkes af cremen, tages gryden af varmen - cremen må ikke koge. Hæld straks cremen igennem en finmasket sigte og ned i en skål. Mos hindbær groft med en gaffel i en lille skål og bland dem med den varme mælkevæske. Afkøl og frys isen i en ismaskine.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIPS
Lav evt. mælkebasen dagen før. Så har citronskal og rosmarin mere tid til at afgive smag til isen.

Andre opskrifter på is:

Kakaosorbet med hyldeblomst

Jordbær/solbærsorbet med spearmint

Jordbær/rababersorbet med lavendel

Olivenolieis
Kokosis med eksotiske frugter
Mangoparfait