(1,1 liter)
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
¼ vaniljestang
fi ntrevet skal af 1 citron
8 g frisk rosmarin u. stilk
6 æggeblommer
100 g lyst rørsukker
300 g hindbær
Hæld sødmælk, fløde, vaniljekorn og -stang, citronskal samt den grofthakkede rosmarin i en gryde. Bring væsken forsigtigt i kog og lad den simre i 5-8 min. imens der røres. Sluk for varmen. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en stor skål. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned til æggeblommerne imens der piskes. Hæld resten af æggemassen i gryden og pisk. Sæt gryden tilbage på kogepladen og rør konstant med en grydeske. Tjek bagsiden af grydeskeen. Når den dækkes af cremen, tages gryden af varmen - cremen må ikke koge. Hæld straks cremen igennem en finmasket sigte og ned i en skål. Mos hindbær groft med en gaffel i en lille skål og bland dem med den varme mælkevæske. Afkøl og frys isen i en ismaskine.
TIPS
Lav evt. mælkebasen dagen før. Så har citronskal og rosmarin mere tid til at afgive smag til isen.
Andre opskrifter på is:
Jordbær/solbærsorbet med spearmint