Desserter og kager

Kiksekage på kondenseret mælk

Der er dømt mormor-feeling, når kiksekagen kommer på bordet. I denne opdaterede version er palmin og æg skiftet ud med lækker, sød kondenseret mælk - det vil du ikke fortryde.
af Mai Knauer / Foto: Line Falck27.06.2016

Den gik fra en status som ukronet kage-klassiker til at gå i glemmebogen i en årrække, mens salmonellaforskrækkelsen var på sit højeste. Vi fik hurtigt pasteuriserede æg, som var ganske ufarlige, men der gik alligevel lidt tid, før kiksekagen kom tilbage ind i varmen. Nu hitter mormorkagen over dem alle igen.

Se også: Kiksekage med mørk chokolade

Kiksekage på kondenseret mælk

8-12 skiver

Ingredienser til kiksekage på kondenseret mælk:

  • 300 g mørk chokolade
  • 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
  • 35 g smør
  • 20 firkantede vaniljekiks
  • en rugbrødsform

Pynt:

  • 3-4 spsk. Hasselnødder

Prøv også: Klassisk bedstefars skæg

Sådan laver du kiksekage på kondenseret mælk:

  1. Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft, og smelt den ved svag varme i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør.
  2. Rør, til chokolademassen er ensartet, og tag gryden af varmen. Læg et tyndt lag i bunden af formen, og læg et lag kiks ovenpå.
  3. Fortsæt, til der er 4 lag i alt. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
  4. Tag kagen ud af køleskabet 10 minutter før servering. Pynt kagen med hakkede hasselnødder, og skær den i skiver.

Prøv også: Jordbærkage - bagerens egen opskrift

Sponsoreret indhold