Desserter og kager

Konfekt med kant og kontraster

Han insisterer på hele tiden at præsentere nye oplevelser med chokolade. Den tredobbelte danmarksmester i chokolade giver her gode tips og delikate konfektopskrifter til julen, så du ikke går ned på lækkert indhold i konfekt-skålen.
af Dorthe Plechinger, Foto: Heidi Lundsgaard18.11.2011

Kim Rasmussen er bager, konditor og chocolatier, og han er ikke karrig med sine tips og små hemmeligheder.

Kims tips til at lave god konfekt:

- Brug mikrobølgeovnen til at smelte overtrækschokoladen trinvist. Så kan du bedre styre chokoladen. Varm i 10 sek. Tag chokoladen ud og vend den rundt. Varm igen i nogle sekunder og gentag processen til chokoladen er næsten smeltet. Rør og chokoladen er klar til brug.

Prøv også: Konfekt med solbærganache

Fransk hit: Macarons med mælkechokolade og kanel

- At smelte over vandbad er sværere, da skålen tit bliver for varm. Men prøv alligevel trinvis smeltning: Tag skålen op, rør rundt, sæt skålen i vandbad igen, tag op osv.

- Husk at lys chokolade kan være længere tid om at tørre end mørk.

- Du kan altid lave chokoladeganache til trøffelkugler: Lad massen blive i skålen, til den har en fast konsistens. Sprøjt eller form den til kugler på et stykke bagepapir. Lad kuglerne køle helt af og dyp dem i mørk chokolade eller vend dem i kakaopulver.

Karamelliseret hvid chokolade med havsalt

- Brug foodprocessoren til at blande ganache. Varm fløden, hæld den over chokoladen og rør. Så er trøffelmassen lige til at bruge med den helt rette konsistens.

- Brug rigeligt med chokolade til overtræk. Det er lettere at få en fin overflade, fordi chokoladen ikke så hurtigt bliver kold, når der er meget af den.

- Sørg for balance mellem chokoladetype og tilsat smag: Generelt smager en 'spinkel' smag bedre igennem en lys chokolade - fx blåbær - mens en stærk smag, som fx fra chili, passer bedst til mørk chokolade.

10 fantastiske julekager

- Overskydende overtrækschokolade kan sagtens bruges igen: Spred chokoladen ud over en stor flade og lad den stivne. Knæk den i mindre stykker og opbevar den i en tætsluttende pose et mørkt og køligt sted. Så er det lettere at smelte igen.

Få her to opskrifter på lækker julekonfekt:

Ganache juletræer

Solbærganache

Sponsoreret indhold