Kim Rasmussen er bager, konditor og chocolatier, og han er ikke karrig med sine tips og små hemmeligheder.
- Brug mikrobølgeovnen til at smelte overtrækschokoladen trinvist. Så kan du bedre styre chokoladen. Varm i 10 sek. Tag chokoladen ud og vend den rundt. Varm igen i nogle sekunder og gentag processen til chokoladen er næsten smeltet. Rør og chokoladen er klar til brug.
Prøv også: Konfekt med solbærganache
Fransk hit: Macarons med mælkechokolade og kanel
- At smelte over vandbad er sværere, da skålen tit bliver for varm. Men prøv alligevel trinvis smeltning: Tag skålen op, rør rundt, sæt skålen i vandbad igen, tag op osv.
- Husk at lys chokolade kan være længere tid om at tørre end mørk.
- Du kan altid lave chokoladeganache til trøffelkugler: Lad massen blive i skålen, til den har en fast konsistens. Sprøjt eller form den til kugler på et stykke bagepapir. Lad kuglerne køle helt af og dyp dem i mørk chokolade eller vend dem i kakaopulver.
Karamelliseret hvid chokolade med havsalt
- Brug foodprocessoren til at blande ganache. Varm fløden, hæld den over chokoladen og rør. Så er trøffelmassen lige til at bruge med den helt rette konsistens.
- Brug rigeligt med chokolade til overtræk. Det er lettere at få en fin overflade, fordi chokoladen ikke så hurtigt bliver kold, når der er meget af den.
- Sørg for balance mellem chokoladetype og tilsat smag: Generelt smager en 'spinkel' smag bedre igennem en lys chokolade - fx blåbær - mens en stærk smag, som fx fra chili, passer bedst til mørk chokolade.
- Overskydende overtrækschokolade kan sagtens bruges igen: Spred chokoladen ud over en stor flade og lad den stivne. Knæk den i mindre stykker og opbevar den i en tætsluttende pose et mørkt og køligt sted. Så er det lettere at smelte igen.
Få her to opskrifter på lækker julekonfekt: