Desserter og kager

Mokkafragilité

Sød og sprød fragilité med mokkacreme, der helt sikkert vil vække glæde hos dine gæster.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 24.03.2011

(6 personer)
250 g hasselnødder
250 g florsukker
50 g økologisk kagemel (fra Skærtoft Mølle)
6 æggehvider
Mokkacreme:
500 g mascarpone
6 spsk florsukker
½ dl kold espresso
50 g hakkede kakaobønner (fås hos Peter Beier)

- Blend hasselnødder til 'mel'. Bland det nyblendede hasselnøddemel, florsukker og kagemel i en skål. Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt melblandingen i hviderne med en dejskraber.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Læg et stykke bagepapir på en bageplade (ca. 35 x 40 cm).

- Smør dejen ud i et tyndt lag. Bag kagen ved 180° i 15 min. Afkøl bunden på en bagerist.

- Mokkacreme: Bland mascarpone og florsukker med espresso. Rør til cremen er ensartet.

- Del kagebunden i 3 lige store dele. Læg en bund på et fad og smør den med mokkacreme.

- Læg en bund ovenpå og smør med creme. Læg den 3. og sidste bund og smør igen med mokkacreme. Pynt med hakkede
kakaobønner i et jævnt lag.

- Lad kagen trække et køligt sted, før den skæres i firkanter.

- Server friske hindbær til.

Se hele den tre retters menu her