Alt skal på grillen om sommeren! Her har vi varmet bær i sukkerlage til at toppe blød vaniljeskum på en skøn nøddebund – få opskriften på sommerdesserten her!
af Louisa Lorang.25.04.2023Foto: Rikke Westesen.
4 personer
Nøddebund
250 g hasselnøddekerner
175 g sukker
½ tsk. salt
100 g æggehvider
En springform
Vaniljeskum
2½ dl piskefløde
½ vaniljestang
2 tsk. flormelis
Lune bær
350 g jordbær
125 g blåbær
2 spsk. sukker
2 cl rom (eller mere efter smag)
Sådan laver du nøddebund med skum og bær
Nøddebund
Tænd ovnen på 200° varmluft. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 5-6 minutter.
Lad dem køle lidt. Læg dem i et rent viskestykke, og gnub de løse af skaller af. Skru ovnvarmen ned på 175° varmluft.
Blend nødderne groft sammen med sukker og salt i en foodprocessor.
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt de hakkede nødderne heri.
Beklæd en springform med bagepapir. Fordel dejen i springformen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter. Lad nøddebunden afkøle i springformen på en bagerist.
Vaniljeskum
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend vaniljekorn og flormelis i flødeskummet.
Lune bær
Skyl bærrene, og nip jordbærrene. Læg jordbær og blåbær i et lille grillfad sammen med sukker og rom.
Lun bærblandingen i grillfadet på havegrillen, og lad den afkøle let.
Anret desserten ved at toppe nøddebunden med vaniljefløde og lune bær. Servér straks.