Smuldredej, sæsonens sprøde æbler og lidt knasende mandler! Æblecrumble er en hurtig og skøn dessert, som passer til en rigtig efterårsdag med hyggelige sysler indenfor. Her topper vi den lækre oplevelse med en vaniljeis ovenpå den lune crumble!
Lav gerne din æblecrumble klar et par dage i forvejen, og sæt den i fryseren. Så skal den blot bages i ovnen, når dine gæster er klar til desserten. Server din æblecrumble rygende varm - den smager nemlig bedst helt nybagt!
Den sprøde æblecrumble kan selvfølgelig også bages, så snart den er fordelt i de ovnfaste skåle. Så springer du bare frysningen over.
Inspiration: Lav en god kop kaffe til din æblecrumble - få tips her!
Det skal du bruge til din æblecrumble (til 4 personer):
Tid: 20 minutter. Hviletid, dej: 1-2 timer. Bagetid: 25 minutter.
4 æbler
20 g mandler
200 g frosne brombær
2 spsk havregryn
4 små ovnfaste skåle/forme
Smuldredej:
100 g hvedemel
50 g rugmel
75 g smør
75 g sukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
Tilbehør:
½ l vaniljeis
Opskrift: Dessertkongen Strangas' chokoladetrøfler
Sådan laver du en sprød æblecrumble:
Smuldredej: Kom hvedemel, rugmel, smør, sukker, kanel og kardemomme i en blender, og blend det forsigtigt sammen. Saml til sidst dejen med hænderne. Har du ikke en blender, kan du i stedet smuldre alle ingredienserne godt sammen i en skål med hænderne. Lad dejen hvile i køleskabet i 1-2 timer.
Skær æblerne i tern. Hak mandlerne groft. Bland æbler, mandler, frosne brombær og havregryn sammen, og fordel det i 4 små ovnfaste skåle. Smuldr eller riv den kolde smuldredej over æbleblandingen. Dæk skålene med husholdningsfilm, og sæt dem i fryseren.
Servering efter frysning: Tag skålene med æblecrumble ud af fryseren, mindst 2 timer før de skal i ovnen. Sæt dem i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til desserterne er gyldne og sprøde på toppen. Serveres helt nybagte med en kugle vaniljeis til.
Indretning: 10 plakater til hjemmekontoret
Tips til din crumble: Hvis du ikke har æbler til rådighed, kan du bruge pærer eller blommer!