Få opskriften på lækker hjemmerørt rabarberis med knasende brændt, hvid chokolade.
af Stine Christiansen.12.05.2020
4 personer
Rabarberis
1 vaniljestang
200 g rabarber (både frisk og frosne kan bruges)
2 dl sødmælk
250 g sukker
4 æggeblommer
3 dl fløde
Brændt hvid chokolade og pynt
200 g hvid chokolade
Rød skovsyre
Sådan laver du rabarberis med brændt hvid chokolade
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker.
Hæld rabarber, mælk, 200 g sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op under omrøring. Lad det simre, indtil rabarberne kan moses, og sukkeret er helt opløst.
Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op, og pres rabarbermassen igennem en si. Lad den køle helt af.
Pisk æggeblommerne i en skål med de resterende 50 g sukker, indtil det er lyst og luftigt.
Hæld den afkølede rabarbermasse over æggemassen, imens du rører.
Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med rabarbermassen. Rør forsigtigt, til der ikke er klumper, og blandingen er helt ensartet.
Rør isen i ismaskinen i 40-60 minutter. Kom den i en plastikboks, og stil den i fryseren i minimum 4 timer.
Brændt hvid chokolade
Tænd ovnen på 170°.
Hak chokoladen fint, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag chokoladen i ovnen i 4-5 minutter, eller indtil den bliver gylden.
Lad den køle helt af, og opbevar den derefter i en lufttæt boks, indtil den skal bruges. Drys en smule brændt hvid chokolade på midten af en tallerken.
Placér en kugle rabarberis oven på chokoladen, og dekorér med rød skovsyre.