Desserter og kager

Riskager med palmesukker - Kautan

Aspargesavleren Søren Wiuffs kone Bualoi kommer fra Thailand. Opskriften på disse riskager har Bualoi fra sin mor, og den findes ikke i mål og vægt, men improviseres, som familien har gjort det i generationer. Prøv dig frem med de cirkamål og vejledningen, som Bualoi angiver her.
af Eckmann Alive, Anette Eckmann, www.eckmannalive.dk / Foto: Bjarni B. Jacobsen, www.bbjf.dk30.03.2009

500 g røde el. sorte klisterris
1 klump palmesukker
1 l neutral olie

Hæld risene i en stor skål. Hæld koldt vand over til det dækker og lad risene stå og trække i min. 3 timer. Hæld vandet fra og skyl risene grundigt i koldt vand. Læg et stykke rent, tyndt viskestykke i den øverste del af en dampkoger og hæld risene i. Læg låg på og damp risene møre over en gryde vand i ca. 15-20 min. Form de dampede ris til flade riskager på ca. 10 cm og stil dem til tørre på et stykke bagepapir.
Lige før servering steges riskagerne i varm olie, så risene popper op og bliver sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Varm forsigtigt palmesukkeret op i en gryde, tilsæt evt. en lille sjat vand. Stabl risene og dryp palmesukkeret ned over kagerne. Pynt evt. med rosenblade. Spis med det samme!

TIPS: Palmesukker er en sukkertype, der fremstilles ved at indkoge saften fra palmetræet. Bruges som sødemiddel på samme måde som ahornsirup.

TIPS: Klisterris (sticky rice) er, som navnet antyder, særlig klæbrige på grund af deres høje indhold af gluten. De spises normalt med fingrene ved at knuge risene sammen i små klumper, der dyppes i en sauce. Klisterris kan også bruges som fyld og til desserter. Klisterris sælges i orientalske fødevareforretninger.

ASPARGES-LINKSASPARGES-PIONEREN SØREN WIUFFSØREN WIUFFS ASPARGES I TOPKVALITETFACTS OM ASPARGESASPARGESSUPPEKARTOFFELCHIPSRAW SALAT MED RÅ HVEDEKORN OG RÅ MAJSSTILK

Sponsoreret indhold