Grønt

Raw salat

Aspargesavleren Søren Wiuffs opskrift på en utraditionel salat med rå hvedekorn og rå majstilk af egen høst
af Eckmann Alive, Anette Eckmann, www.eckmannalive.dk / Foto: Bjarni B. Jacobsen, www.bbjf.dk30.03.2009

20-30 hvedeaks
1 hoved egebladssalat (alm. hovedsalat kan også bruges)
4 minifennikler
1 stilk majsmarv (den tykke stilk uden rod og uden blade)
Dressing:
saft af 1 citron
honning
salt og peber

Pynt: gul snerre

Nulr hvedeaksene imellem hænderne, indtil kornene løsnes fra skallerne. Pust skallerne væk, sorter dem fra og kasser. Skyl egebladssalaten og dup den tør. Skyl fennikel og skær dem i fine skiver. Skyl majsstilken og fjern det yderste dækblad. Snit den søde, sprøde majs¬marv i tynde ringe. Læg først salatbladene på et fad eller i en skål. Drys hvedekorn, majsmarv og fennikel over.
Smag citronsaften til med honning, salt og peber og hæld denne enkle dressing over salaten lige før servering. Pynt med gul snerre.

TIPS: Hvedekorn og majsstilke er bedst primo juli måned. Gul snerre, også kaldet Jomfru Marias sengehalm, er en 10-60 cm høj plante med små gule blomster. Gul snerre udsender en krydret, honningagtig duft. Planten blomstrer fra juni til august.

ASPARGES-LINKSASPARGES-PIONEREN SØREN WIUFFSØREN WIUFFS ASPARGES I TOPKVALITETFACTS OM ASPARGESASPARGESSUPPEKARTOFFELCHIPSKAUTAN - RISKAGER MED PALMESUKKER

Sponsoreret indhold