Hvis du har været på Sicilien, har du helt sikkert set de lækre cannoli på restauranternes menukort. Den sprøde dessert kan laves i alverdens varianter som fx her med fyld med smag af kanel og marsala. Det kræver en smule tålmodighed at lave cannoli, og du skal bruge metalrør som forme, når du steger dejen. Til gengæld er resultatet som en vaskeægte bid af Sicilien.
12 stk.
Rør:
225 g mel
2 spsk sukker
1 nip salt
½ tsk kanel
40 g smør
2 æggeblommer
1 dl marsala
olie til dybstegning
Prøv også: Mascarponekage med chokoladebund og hindbær
Ricottacreme:
750 g ricotta
75 g syltet appelsinskal
½ dl flydende blomsterhonning
1 dl appelsinsaft
Drys:
1 tsk kanel
1 spsk flormelis
Lidt citronskal
Rør: Bland mel, sukker, salt og kanel, og smuldr smørret i. Pisk æggeblommer og marsala sammen. Saml det hele, og ælt til dejen er smidig. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile et køligt sted i 1 time. Rul dejen meget tyndt ud på et let melet bord. Skær den i ovaler på ca. 8 x 12 cm med en lille spids kniv. Lav eventuelt en skabelon af pap. Rul dernæst dejstykkerne om et metalrør, og 'lim' spidsen fast med lidt vand. Tryk godt sammen. Steg rørene i kogende olie i omkring 1 minut, pas på at olien ikke bliver for varm. Skub forsigtigt de skrøbelige kagerør af metalrørene, og læg dem på fedtsugende papir, til de er kolde.
Ricottacreme: Pres ricottaen igennem en finmasket sigte. Riv den syltede appelsinskal fint. Rør ricotta, honning, appelsinskal og appelsinsaft sammen. Stil den tildækket på køl i 1 time. Hæld cremen i en bagesprøjte med en tylle uden hakker, og fyld forsigtigt de sprøde rør. Drys med flormelis og kanel før du serverer kagerne, og pynt med tynde strimler af citronskal. Server desserten med den italienske citronlikør Limoncello.
Tip! ricottacremen bliver ikke ringere af, at du tilsætter lidt revet chokolade. Du kan købe de egnede metalrør hos Kunst og Køkkentøj.
Hindbærsnitter - opskrift på en klassiker