Tærter er nemme at lave, og du kan variere fyldet i en uendelighed. Disse fine figentærter med appelsin og mascascarponecreme er inspireret af det italienske køkken, og de små portionsstørrelser er både en hyggelig og praktisk løsning til sommerens mange picnicture i det fri.
Prøv også: Cheesecake med figner
Antal: 6 personer.
Dej:
Fyld:
Mascarponecreme:
FÅ FLERE GODE OPSKRIFTER PÅ SØDE DESSERTER MED MAD & BOLIG!
Skær smørret i mindre stykker, og rør sammen med flormelis, mel, fintrevet skal af citronen og salt.
Saml dejen med æggeblommer og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time. Fordel dejen i 6 smurte forme på 8 cm i diameter (alternativt 1 stor form), og stil formene i fryseren i 30 minutter. Tag formene ud af fryseren, og forbag dem ved 180° i 8-12 minutter, indtil de er let gyldne.
Blend mandlerne, og bland dem med melet. Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse. Tilsæt æg og vaniljekorn. Bland mel- og mandelblandingen i. Riv skallen af appelsinerne fint (stil halvdelen til side til mascarponecremen). Rør i mandelblandingen, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
Fordel mandelblandingen i de forbagte tærtebunde. Del fignerne i halve, og tryk dem ned i dejen. Pres saften af appelsinerne, og kog saften med sukker. Hæld over tærterne, og drys med pinjekerner.
Bag tærterne i ovnen ved 170° i 25-30 minutter.
Rør mascarpone med cremefraiche og flormelis. Vend appelsinskal i cremen, og servér den til kagerne.
Inspiration: 10 tærter til den søde tand
Se hvordan du laver de små tærter i videoen nedenfor, og besøg vores YouTube-kanal Homemade for flere inspirerende videoer: