Vi rejser rigtig meget og i den forbindelse lærer vi også en del mennesker at kende rundt om i verden. Nogle privat, andre i forbindelse med det arbejde vi udfører når vi er afsted. Hvis vi er på pressetur, er det typisk folk fra turistbureauer. For nogle år siden var vi på rundrejse i midtvesten i USA. Wyoming, South Dakota, North Dakota og Montana. Fantastiske steder, masser af Wild West og søde, søde mennesker. Vi blev der gode venner med folkene fra turistbureauerne, der havde arrangeret en del af turen. De kommer også til Skandinavien, for at oplyse og informere om, hvor dejligt der er i deres pågældende stater. Og det hjælper vi dem med indimellem. For nogle år siden var de i Danmark og vi inviterede dem forbi til kaffe og kage. Og da de jo er amerikanere, syntes jeg det ville være fint at servere noget rigtig dansk til kaffen. Det blev til hindbærsnitterne her. Da vi skulle forklare dem hvad det var og hvad de hed kom vi lidt i problemer, for hvad hedder de mon på engelsk? Vi endte med at kalde dem Raspberry cuts. Hvilket umiddelbart lyder som en direkte og lidt barnlig oversættelse. Men raspberry (hindbær) er det jo og cuts kan både betyde snit, men også stykker, så navnet passer egentlig meget godt. Hindbærstykker. Så derfor hedder min version af hindbærsnitter altså Hindbær cuts.
Tip! Få ekstra sprøde hindbær cuts ved hjælp af damp.
Her er opskriften. Så kan du jo selv kalde dem, hvad du har lyst til!
15-20 stykker
Det skal du bruge til hindbær cuts:
Prøv også: Timms gulerodskage
NB! Disse snitter er meget søde. Sådan er det med hindbærsnitter. Dog primært pga. af glasuren. Jeg så engang en version som Claus Meyer lavede, uden glasur. Han strøede dejen med rørsukker inden den kom i ovnen. Det gav også en sukker coating, men knap så sød og væsentlig mere “voksen-agtig”. Rigtig lækkert. Så ved du det. Men glasur med farve er jo altid godt hvis man skal imponere nogle unger.