Jeg elsker gulerodskage! I 9 ud af 10 tilfælde er det sådan en, jeg bestiller, når jeg er på café og har lyst til kage. Det er noget med blandingen af kanel, det søde fra gulerødderne og den tunge konsistens, der bare spiller godt sammen med ostecremen på toppen. Som der selvfølgelig ikke skal spares på. Cremen kan varieres efter smag. Du kan for eksempel bruge mascarpone i stedet for den Philadelphia, jeg har brugt. Jeg kan godt lide den lidt salte Philadelphia, men mascarpone er jo også et fantastisk produkt; lidt sødere og mere cremet. Du kan også sagtens rive lidt appelsinskræl eller dryppe appelsin/citron saft i cremen. Hvis du laver kagen til en børnefødselsdag, kan du farve cremen med frugtfarve så den bliver rød, grøn, gul, eller måske endda blå! Og du kan drysse med krymmel eller sukkerkugler, der matcher. Cremen er også fantastisk til cupcakes. Jeg er stadig lidt i tvivl, om min mors gulerodskageopskrift er bedre, end den du får her, men indtil det er bevist, får du min opskrift. Jeg lover at poste min mors, hvis det viser sig, hendes er bedst.
Prøv også: Klassisk gulerodskage med krydderier
Det skal du bruge til Timms gulerodskage:
Gulerodskage:
Ostecreme:
Prøv også: En appelsinkage med polenta
Prøv også: Kagedronningen Mette Blomsterbergs opskrift på gulerodskage
Prøv også: Timm Vladimirs opskrift på rugbrødslagkage