Desserter og kager

Trøffel med kirsebærsnaps

Du kan selv forsøge dig som chokolatier med disse opskrifter som Henrik Konnerup står bag.
af Connie Mikkelsen, Foto: Skovdal og Skovdal og Evan Frederiksen 2.11.2009

Hos Konnerup & Co. på Sydfyn udvikler chokolatier Henrik Konnerup chokolade fra bunden med både eksotiske og lokale råvarer. De udsøgte bidder bliver overtrukket med hans egen specialfremstillede Valhrona-chokolade direkte fra den franske fabrik. Du kan selv forsøge dig som chokolatier med disse opskrifter som Henrik Konnerup står bag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I opskrifterne har chocolatier Henrik Konnerup brugt sin egen specialfremstillede Valhrona-chokolade, den såkaldte Konnerup 66 pct. Køb den som råvare i onlinebutikken www.konnerup-co.dk. Du kan selvfølgelig også bruge andre mørke chokolader af god kvalitet.

Læs interviewet med chokolatier Henrik Konnerup her.

Opskrift på trøffel med kirsebærsnaps

100 g fløde
25 g glukose
160 g mørk chokolade
25 g kirsebærsnaps evt. fra Aqua Vita
40 g tempereret smør
15 stk. trøffelkugler (evt. fra Konnerup)
100 g mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:
- Kog fløde sammen med glukose.
- Tilsæt chokolade og kirsebærsnaps.
- Vend smørret i ved 35-40°.
- Ganachen placeres i trøffelkuglerne.
- Lad kuglerne sætte sig og dyp dem i den tempererede chokolade.
- Lad dem køle af på bagepapir.

Prøv de andre chokolade-opskrifter fra Konnerup & Co:

Nougathjerter

Chokoladepleskner med appelsin

Læs mere fra vores store tema om chokolade:

Hvor meget ved du om chokolade? Test din viden her.
Mød chefsmageren hos Valrhona
Mmmm..... Kom til lækker chokoladesmagning
Brug alle sanserne og giv din chokolade et kvalitetstjek