(6 personer)
125 g sukker
½ dl vand
6 pasteuriserede
æggeblommer
1 vaniljestang
5 dl piskefløde
6 spsk nutella
Kog sukker og vand til det bobler, det må ikke tage farve. Afkøl lagen. Rør æggeblommerne med kornene fra vaniljestangen. Pisk æggeblommerne i sukkerblandingen og pisk til cremen er helt kold. Pisk fløden til skum og vend skummet i cremen sammen med nutella. Hæld cremen i en form. Frys isen i 5-6 timer.
Skovbær i kirsebærvin
2½ dl kirsebærvin
1½ dl rørsukker
2 kviste frisk citronverbena
1 stang kanel
600 g optøede skovbær
Drys:
100 g hasselnøddeflager
5 spsk florsukker
Kog vin, sukker, citronverbena og kanel sammen til sukkeret er opløst. Hæld lagen over de optøede bær. Lad gerne bærrene marinere til dagen efter.
Drys: Rist nøddeflager med florsukker på en hed pande til sukkeret karamelliserer. Anret de berusede skovbær i små skåle, læg en kugle vaniljeis ovenpå og drys med ristede nødder.
Resten af den grønlandske gæstemenu: