Fisk og skaldyr

Kammuslinger, rejer og snowcrab

Kammuslinger er noget af det lækreste fra Grønland. Her får du en lækker forret, hvor der indgår kammuslinger.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 27.01.2012

Ingredienser:

Endnu flere opskrifter med kammuslinger:

Video: Sådan rister du kammuslinger

Havtaske med hummer og kammuslingerGrillede kammuslingerGrillede kammuslinger med avocadosuppeRåmarinerede kammuslinger med birkes

(6 personer)
1 spsk smør
6 store kammuslinger
1 usprøjtet lime
300 g pillede grønlandske
rejer
200 g kogt snow crab (1 'arm' med klo)
1 dåse palmemarv (220 g drænet vægt)
2 appelsiner
50 g lakserogn

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hjemmerørt mayonnaise:
2 pasteuriserede
æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1½ dl rapskimolie
2 spsk ketchup
2-3 dråber tabasco
friskkværnet peber

Sådan gør du:
Smelt smør på en pande. Lad det bruse af, og steg kammuslinger hårdt i 1 minut på hver side. Læg kammuslinger til side. Riv limeskal, pres saften af limefrugten, og hæld begge dele over kammuslinger. Dæk dem til, og hold dem lune. Pil krabbekødet ud af 'arm' og klo. Klip skallen op med en saks, og tag kødet ud så helt som muligt. Skær palmemarv i skiver på tværs. Skær top og bund af appelsinen, og skær skrællen af, så alt det hvide kommer med. Skær appelsinerne i fileter.

Hjemmerørt mayonnaise:
Pisk æggeblommerne med dijonsennep. Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle. Start med lidt og øg mængden, når blandingen bliver mayonnaiseagtig i konsistensen. Rør ketchup og tabasco i. Smag til med friskkværnet peber. Portionsanret lidt rejer, stykker af krabbekød, stegte kammuslinger, appelsinfileter og palmemarv, og top med en tsk lakserogn på toppen. Server mayonnaisen til.

Resten af den grønlandske menu:

Hovedret: Ovnbagt fisk med hollandaisesauce

Dessert: Vaniljeis med nutella og skovbær i vin