Du kan vælge alle mulige slags bær og frugt. Men husk at nogle er mere sure end andre, og skal derfor vendes med sukker. Denne dessert kan serveres lun eller ved stuetemperatur.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Røget laks med estragon, tomat og avocadocreme
Antal: 4 personer
INGREDIENSER:
250 g blåbær
250 g hindbær
1 dl mel
1 dl havregryn
1 dl sukker
50 g mandler, hakkede
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
75 g smør
Tilbehør:
¼ liter fl øde
flere bær
FREMGANGSMÅDE:
Skyl forsigtigt bærrene, og tør dem på et stykke køkkenrulle.
Fyld dem i 4 små tærteforme eller ramekiner.
Bland imens mel, havregryn, sukker, mandler, vaniljesukker, kardemomme, salt og smør, til det har konsistens som brødkrummer.
Kom crumblemassen oven påbærrene, og bag dem ved 175° i 20-25 minutter, eller til tærten er sprød ovenpå, og bærrene bobler indeni.
Pisk fløden til skum.
Servér dem lune eller ved stuetemperatur pyntet med bær og med flødeskum til.
LÆS OGSÅ: SANGRIA | Sådan laver du den spanske sommerdrik