Desserter og kager

WEEKEND BITES | Blåbær-hindbær-crumble

Få opskriften på en lækker, sprød crumble-kage toppet med sæsonens friske bær. En let og frisk dessert!
af redaktionen 7.07.2016

Du kan vælge alle mulige slags bær og frugt. Men husk at nogle er mere sure end andre, og skal derfor vendes med sukker. Denne dessert kan serveres lun eller ved stuetemperatur.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Røget laks med estragon, tomat og avocadocreme

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

BLÅBÆR-HINDBÆR-CRUMBLE

Antal: 4 personer

INGREDIENSER:

250 g blåbær
250 g hindbær
1 dl mel
1 dl havregryn
1 dl sukker
50 g mandler, hakkede
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
75 g smør

Tilbehør:
¼ liter fl øde
flere bær

FREMGANGSMÅDE:

Skyl forsigtigt bærrene, og tør dem på et stykke køkkenrulle.

Fyld dem i 4 små tærteforme eller ramekiner.

Bland imens mel, havregryn, sukker, mandler, vaniljesukker, kardemomme, salt og smør, til det har konsistens som brødkrummer.

Kom crumblemassen oven påbærrene, og bag dem ved 175° i 20-25 minutter, eller til tærten er sprød ovenpå, og bærrene bobler indeni.

Pisk fløden til skum.

Servér dem lune eller ved stuetemperatur pyntet med bær og med flødeskum til.

LÆS OGSÅ: SANGRIA | Sådan laver du den spanske sommerdrik