Desserter og kager

WEEKEND BITES | Frozen yoghurt-kage med blåbær og pekannødder

Nyd ekstra overskud i weekenden med tid i køkkenet og samvær med dine nærmeste. Denne opskrift giver dig en frozen yoghurt-kage, du med god samvittighed kan spise mere end ét stykke af, da den er fedtfattig og rig på sunde næringsstoffer.
af redaktionen 17.03.2017
Opskrift på frisk og fedtfattig frozen yoghurt-kage

Du behøver ikke takke nej til et stykke fristende kage, hvis bare du går efter denne opskrift. Blåbærfyldet er lavet med fedtfattig græsk yoghurt (2%), og kagen er sødet med ahornsirup. De sprøde pekannødder indeholder i øvrigt masser af gode indholdsstoffer, bl.a. E-vitamin, kalk, fibre og antioxidanter samt sunde fedtstoffer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Frozen yoghurt-kage med blåbær og pekannødder

Tid: 40 minutter - bagetid: 10-12 minutter, frysetid: mindst 3 timer (eller gerne natten over)
Opskrift til 8 personer

LÆS OGSÅ: WEEKENDS BITES | Bløde karameller med lakrids og citron

INGREDIENSER

Nøddebund:

  • 150 g pekannødder
  • 75 g havregryn
  • 75 g majsmel
  • ½ tsk. salt
  • 75 g kokosolie
  • ¾ dl ahornsirup
  • 3 spsk. vand
  • en springform, 20 cm i diameter

Blåbæryoghurtcreme:

  • 250 g blåbær (evt. fra frost)
  • 1 dl ahornsirup
  • saft af ½ citron
  • 500 g græsk yoghurt 2 %

Pynt:

  • 100 g friske blåbær
  • evt. tørrede spiselige blomster, fx blå kornblomst (fås fx i Matas)

Tip: Brug glutenfri havregryn til nøddebunden, hvis du ønsker en kage, som er 100 % glutenfri. Majsmel kan udskiftes med rismel eller boghvedemel, som også er glutenfri meltyper.

FREMGANGSMÅDE

1. Nøddebund: Rist pekannødder og havregryn på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Rør i dem undervejs, så de bliver jævnt ristet. Kom de ristede nødder og havregryn i en foodprocessor (eller minihakker), og kværn det til groft mel. Hæld blandingen over i en skål, og bland det sammen med majsmel og salt.

2. Smelt kokosolie, ahornsirup og vand sammen i en gryde ved svag varme. Rør det i melblandingen, og saml dejen. Tryk dejen ud i bunden af en springform beklædt med bagepapir, og bag den i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Stil formen på en rist, og afkøl.

3. Blåbæryoghurtcreme: Kom blåbær, ahornsirup og citronsaft i en blender/foodprocessor, og blend det til puré. Vend puréen sammen med yoghurt, og smag evt. til med lidt ekstra ahornsirup.

4. Fordel blåbærcremen oven på nøddebunden, og glat overfladen. Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til dagen efter. Tag den frosne kage ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og evt. tørrede spiselige blomster.

5. Server!

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Raw-kage med mynte og kokos