Du behøver ikke takke nej til et stykke fristende kage, hvis bare du går efter denne opskrift. Blåbærfyldet er lavet med fedtfattig græsk yoghurt (2%), og kagen er sødet med ahornsirup. De sprøde pekannødder indeholder i øvrigt masser af gode indholdsstoffer, bl.a. E-vitamin, kalk, fibre og antioxidanter samt sunde fedtstoffer.
Tid: 40 minutter - bagetid: 10-12 minutter, frysetid: mindst 3 timer (eller gerne natten over)
Opskrift til 8 personer
LÆS OGSÅ: WEEKENDS BITES | Bløde karameller med lakrids og citron
INGREDIENSER
Nøddebund:
Blåbæryoghurtcreme:
Pynt:
Tip: Brug glutenfri havregryn til nøddebunden, hvis du ønsker en kage, som er 100 % glutenfri. Majsmel kan udskiftes med rismel eller boghvedemel, som også er glutenfri meltyper.
FREMGANGSMÅDE
1. Nøddebund: Rist pekannødder og havregryn på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Rør i dem undervejs, så de bliver jævnt ristet. Kom de ristede nødder og havregryn i en foodprocessor (eller minihakker), og kværn det til groft mel. Hæld blandingen over i en skål, og bland det sammen med majsmel og salt.
2. Smelt kokosolie, ahornsirup og vand sammen i en gryde ved svag varme. Rør det i melblandingen, og saml dejen. Tryk dejen ud i bunden af en springform beklædt med bagepapir, og bag den i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Stil formen på en rist, og afkøl.
3. Blåbæryoghurtcreme: Kom blåbær, ahornsirup og citronsaft i en blender/foodprocessor, og blend det til puré. Vend puréen sammen med yoghurt, og smag evt. til med lidt ekstra ahornsirup.
4. Fordel blåbærcremen oven på nøddebunden, og glat overfladen. Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til dagen efter. Tag den frosne kage ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og evt. tørrede spiselige blomster.
5. Server!