Desserter og kager

WEEKEND BITES | Koldskål med lime og honningristet havre

Denne koldskål med lime er ekstra frisk og sommerlig. Servér koldskålen drysset med ristede havreflager til dessert eller en lidt fræk morgenmad.
af redaktionen 11.05.2017

Koldskål med lime og honningristet havre

Opskrift til 4 personer

LÆS OGSÅ: Koldskål med jordbær, hyldeblomst og rugbrødscroutoner

INGREDIENSER

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ l kærnemælk
  • ½ l tykmælk
  • 2 usprøjtede limefrugter
  • evt. citronmelisse

Honningristede havreflager til pynt:

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 3 spsk. flydende honning
  • 10 g smør

FREMGANGSMÅDE

Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker, og rør vaniljekorn i. Rør kærnemælk, tykmælk, saft og fintrevet skal fra limefrugterne i æggemassen med en ske til en jævn og ensartet koldskål. Sæt på køl.

Honningristede havreflager: Rist havregryn på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning og smør, og rør godt med en træske i et par minutter. Fordel de honningristede havregryn på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.

Servér koldskålen drysset med ristede havreflager til dessert eller en lidt fræk morgenmad. Pynt med citronmelisse.

TIP: Gør koldskålen endnu mere frisk med et skud lime. Pynt med honningristede havreflager, så koldskålen får lidt crunch.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Hjemmebagte hveder

Sponsoreret indhold