Opskrift til 4 personer
LÆS OGSÅ: Koldskål med jordbær, hyldeblomst og rugbrødscroutoner
INGREDIENSER
Honningristede havreflager til pynt:
FREMGANGSMÅDE
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker, og rør vaniljekorn i. Rør kærnemælk, tykmælk, saft og fintrevet skal fra limefrugterne i æggemassen med en ske til en jævn og ensartet koldskål. Sæt på køl.
Honningristede havreflager: Rist havregryn på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning og smør, og rør godt med en træske i et par minutter. Fordel de honningristede havregryn på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Servér koldskålen drysset med ristede havreflager til dessert eller en lidt fræk morgenmad. Pynt med citronmelisse.
TIP: Gør koldskålen endnu mere frisk med et skud lime. Pynt med honningristede havreflager, så koldskålen får lidt crunch.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Hjemmebagte hveder