Drinks & Cocktails

Champagne smash med slåensirup

Champagne hører nytåret til, men det er ikke nødvendigvis en drikkelse, der falder i alles smag. Bland en sød sirup i glasset, og få en forfriskende start på det nye år. Du finder opskriften her!
Opskrift og foto: Skovdalnordic.com17.11.2022

Klokken nærmer sig 12, og det er blevet tid til at skåle det nye år ind i et glas champagne. Men hvorfor ikke prøve en ny, forfriskende version med en sirup af slåenbær, der søder den ellers lidt sure drikkelse?

De helt runde og blåsorte slåenbær med et lidt “dugget” udseende er modne omkring starten af oktober, men smager ikke så godt, før de har fået frost – gerne flere nætter. Når de udsættes for frost, udløser det en del sukker og gør dem brugbare til snaps, saft og sirup.

Hvis du ikke har tålmodighed til at vente på frosten, kan du plukke slåen sent i oktober eller i november og give dem et par dage i fryseren inden brug.

2 glas

Det skal du bruge

  • 350 g slåenbær (eller andre bær fra frost)
  • 500 g sukker
  • 5 dl vand
  • Ca. 2 dl champagne (eller anden mousserende vin)

Champagne smash med slåenbær

Sådan gør du

  1. Hvis bærrene ikke har fået nattefrost, skal de fryses i 24 timer inden tilberedningen.
  2. Kom dem i en gryde med sukker og vand, og kog siruppen ind – det tager ca. 1 time – og si den.
  3. Hæld 2 cl slåensirup i hvert glas, og top med ca. 1 dl champagne

Sponsoreret indhold