Her finder du en ingefærshots opskrift - lige meget hvilken smag, du er til.
Hovedingrediensen i ingefærshots er ikke overraskenede; ingefær. Ingefærplaneten vokser primært i Asien og i tropiske områder og er i familie med kardemomme og gurkemeje, som i flere århundrende er blevet brugt i medicin og i madlavning.
Roden, med de gode egenskaber, har i den grad fået sit comeback, hvor den er blevet populær at indtage som små shots for at booste immunsforsvaret. Ingefær har nemlig mange sunde egenskaber og en meget karakteristiske duft og smag henad citrus og peber, hvilket får den til at virke både skarp og krydret.
Et ingefærshot er en lille, koncentreret juice, der derfor kradser godt i halsen. Har du en juicer, kan du blot juice ingefær med citron og eventuelt et lille stykke æble for at få et ingefærshot. Er du derimod kun besiddelse af en blender, kan det sagtens lade sig gøre at lave et sundt og velsmagende ingefærshot, ligesom du også kan lade det trække eller koge op, som i opskrifterne herunder.
LÆS OGSÅ: Ingefærshots er godt, men her er de 7 gode grunde til at spise ingefær
Før du går i gang: Det er en god idé, at bruge økologiske grøntsager og frugter, så du undgår sprøjtemidler fra skal og kød.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Pres saften fra citronen og skræl ingefæren. Bland alle ingredienserne i en blender og lad den køre til ingefæren ikke er synlig mere. Smag til med sødemiddel.
For flere spændende opskrifter besøg mad- og sundhedsbloggen samanthafotheringham.dk
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Kimchi – Ingefær og syltede grøntsager
Fremgangsmåde:
Tilsæt alle ingredienserne i en kande, og stil det på køl i ca. en halv time eller længere, så det kan trække godt. Hæld saften gennem en si og i mindre glas eller i shotsglas.
LÆS OGSÅ: Tre søde opskrifter med ingefær
Fremgangsmåde:
Skræl gulerod, ingefær og citron og skær derefter det hele i passende stykker til juiceren. Pres det forsigtigt igennem juceren.
Giver ca. 6 shots, der kan holde sig i køleskabet i nogle dage.
Fremgangsmåde:
Skræl ingefær og gurkemeje og skyld dem grundigt. Skær rødderne i skiver, læg dem i en gryde og tilsæt vandet. Lad blandingen småkoge i en halv times tid sammen med de friskkværnede peberkorn, og tag herefter drikken af varmen. Lad det køle ned til ca. 40 grader, inden du tilsætter honningen, og rør rundt til honningen er opløst. Stil blandingen i køleskabet natten over, og sigt drikken den efterfølgende morgen. Hæld det hele på flaske, og opbevar det i køleskabet i op til 14 dage. Giver ca. 1/2 liter færdig drik.
Ingefærshot med chili
Fremgangsmåde:
Vask ingefær og citron og skær dem begge i skiver. Udkern chilien og skær den i små stykker. Kom alle delene i en gryde og fyld vand på, til alle ingredienserne er dækket. Kog blandingen op, og lad det simre under låg i 30 min. Gryden må ikke løbe tør for vand, så hæld mere på, hvis det bliver nødvendigt. Herfeter tages gryden af varmen, hvorefter blandingen trækker natten over. Si blandingen, hæld drikken på flaske og stil den på køl. Giver ca ca. 1 liter færdig drik, der kan holde sig i to til tre uger.
Kilde: www.ingefærshots.dk