Drinks & Cocktails

Mojito med blåbær og lavendelsirup

Er du vild med den klassiske mojito, så prøv også denne variant med blåbær og hjemmelavet lavendelsirup.
af Skovdalnordic.21.05.2021

Lavendelsirup

  • 600 g sukker
  • 6 dl vand
  • 5 spsk. blomster fra tørret lavendel

Mojito med blåbær

  • 300 g blåbær
  • 1 dl lavendelsirup
  • 3 limefrugter
  • 1 potte frisk mynte
  • Isterninger
  • 2½ dl hvid rom
  • 2½ dl danskvand
  • 12 stilke frisk lavendel
  • Blåbær til pynt

Sådan laver du mojito med blåbær og lavndelsirup

  1. Kog sukker, vand og tørrede lavendelblomster i en gryde i ca. 5 minutter, til sukkeret er opløst.
  2. Lad siruppen afkøle, og hæld den på en ren flaske.
  3. Skyl blåbær, og varm dem og 2 spsk. lavendelsirup op i en gryde i 2 minutter.
  4. Blend blandingen glat med en stavblender, og pres limesaft i.
  5. Fordel blåbærpuréen i 6 glas.
  6. Fordel ca. 1 tsk. lavendelsirup i hvert glas.
  7. Skyl mynten, og fordel myntebladene i glassene.
  8. Fyld isterninger i glassene, og hæld rom i. Top med danskvand.
  9. Pynt drinksene med frisk lavendel og blåbær, og servér straks.

Sponsoreret indhold