Hemmeligheden bag en rigtig god iskaffe er kaffeekstrakt. Det lyder måske en anelse bøvlet, men faktisk er det nemmere end nemt og ekstrakten kan opbevares i køleskabet, så man kan snuppe sig en iskaffe når lysten melder sig.
2 liter kogende vand hældes over cirka 140 gram malede kaffebønner, overdækkes og stilles til side i mindst 8 timer. Herefter hældes blandingen igennem et kaffefilter eller et klæde i en si, og den filtrede kaffevæske hældes nu på flasker og sættes på køl. Har du noget i overskud, eller har du måske kun en flaske kan du hælde resten i isterningebakker.
Når ekstrakten er klar, kan du lynhurtigt lave iskaffe med en håndfuld isterninger et godt skævt kaffeekstrakt (1-2 dl pr. glas), lidt rørsukker eller sirup og til sidst mælk. Skal det være syndigt kan du enten hælde lidt kondenseret mælk ved, eller en klump vaniljeis og en tur i blenderen ... Og lidt kahlua er heller ikke af vejen som en lille after dinner treat. Mulighederne er mange …
Opskriften på kaffeekstrakt er inspireret af bloggen The Pioneer Woman
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Power-smoothie med rødbede