Smoothies er gode som morgenmad, mellemmåltid, dessert og opfyldning af depoterne før og efter sport.
Beder og andre nitratrige grøntsager fremmer musklernes blodgennemstrømning og iltoptagelse. Sure kirsebær er fulde af antioxidanter og hjælper kroppen med at komme sig efter hård træning, ligesom de hæmmer muskelømhed senere. Drik jævnligt juice af både rødbede og sure kirsebær for at få de positive fysiske effekter.
Få også opskriften på en lækker og farverig hindbær smoothie
Opskriften giver 2 portioner eller 1 stor
INGREDIENSER:
FREMGANGSMÅDE:
Hak rødbeden groft eller riv den på rivejernet (afhængigt af, hvor kraftig blenderens motor er) og kom den i blenderen sammen med resten af ingredienserne.
Blend dem ved høj hastighed, til drikken er helt glat. Smag til med ingefær og/eller citronsaft, til smagen er, som du netop kan lide den.
Hæld drikken i to mellemstore glas og server eller opbevar den i en stor glasflaske med et låg, der slutter tæt, og tag den med i sportstasken.
Opskriften stammer fra David Frenkiel og Luise Vindahls bog ‘Green Kitchen Smoothies’ fra Politikens Forlag, 169 kr. Bogen kan købes online HER
Få også opskriften på en mættende smoothie til når du er på farten