Få varmen i vinterkulden med et glas varm gløgg, der ofte er rød men som også fås i en forfriskende hvid og smuk rosa version. Husk, at du kan lave koncentratet på forhånd og blot spæde op med vin, når du har brug for en varm drik.
Klassisk gløgg
Til 8–10 personer
INGREDIENSER
5 kardemommefrø
5 sorte peberkorn
5 hele nelliker
5 hele allehånde
3 hele kanelstenger
2 hele stjerneanis
1 vaniljestang
50 g frisk ingefær
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron
6 spsk. rørsukker
2 ½ dl vodka eller klar snaps
1 dl portvin
2 flasker rødvin
100 g hakkede mandler
2 dl rosiner
Hvid gløgg
Til 8–10 personer
INGREDIENSER
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
½ tsk. hele korianderfrø
5 hele kardemommefrø
50 g frisk ingefær
1 hel kanelstang
2 stjerneanis
1 lille laurbærblad
1 vaniljestang
2 dl rom
100 g hakkede mandler
100 g sultanrosiner eller tørrede multebær
75 cl hvidvin
75 dl tør cider
1–2 dl sukker
TIP! For en alkoholfri variant, byt rom, hvidvin og cider ud med en god æblejuice.
Rosa gløgg
Til 8 - 10 personer
INGREDIENSER
1 usprøjtet citron
1 hel kanelstang
6 hele kardemommefrø
1 tsk. Rosépeber
1 vaniljestang
2 spsk. tørrede hibiscus blomster*
1 spsk. tørrede rosenblade
50 g frisk ingefær
2 dl vodka
50 cl tranebærsaft
75 cl rosévin
1 ½ dl sukker
*Tørrede hibiscus blomster kan købes i helsekostbutikker som f.eks. her – eller undlades.