Læskende forårsdrink

Pink gin med rosmarin - nem cocktail

Hvem kan sige nej til denne smukke cocktail? Pink med en smag af grape, gin og rosmarin kræver kun få ingredienser og er lynhurtig at lave!
af Mari Harjula20.04.2022Foto: Kirsi-Maria Savola.

Invitér dine gæster på en smuk pastelfarvet gin-drink. Den er virkelig nem at lave og kræver kun en god gin, nogle pinke grapefrugter og en hjemmelavet rosmarintonic.

4 personer

Ingredienser

  • 2½ dl vand
  • 2½ dl sukker
  • Ca. ½ bundt rosmarin

Desuden

  • 4 blodgrapefrugter
  • Isterninger
  • 4 dl gin
  • Danskvand
  • Rosmarinkviste

Pink gin med rosmarin

  1. Hæld vand og sukker i en gryde. Bring det i kog, og opløs sukkeret under omrøring, så væsken tykner.

  2. Tilsæt rosmarin, og tag gryden af blusset. Lad siruppen trække i mindst 1 time.

  3. Fjern rosmarinen, og lad siruppen afkøle helt i køleskab.

Desuden

  1. Pres saften af blodappelsinerne. Kom isterninger i glassene, og hæld ca. ½ dl rosmarinsirup i hvert glas.

  2. Hæld blodgrapesaft og gin i, og top med danskvand. Pynt med rosmarinkviste, og servér.

TIP: Du kan købe pink gin, som allerede har den eftertragtede lyserøde farve, og tilsætte almindelig grapefrugtsaft som alternativ til blodgrape, hvis du ikke kan få fat i dem. Om sommeren er drinken også skøn med friske skiver jordbær eller agurk i.

Sponsoreret indhold